Salverdaplein

Het Salverdaplein is hét podium met de grootste variatie aan wereldmuziek met onder andere optredens van The Dubbeezz, Los Paja Brava en de Chileense studentenband uit Wageningen: Saonda. Vanaf dit jaar wordt de organisatie verzorgt door Baobab Music.

 


Ramos

12.00 - 14.00 uur

Ramos is al 12 jaar een gepassioneerde platenverzamelaar en tevens lid van de dj crew van Baobab Music genaamd Baobab Utd. Hij komt uit een gemixt gezin van een Costaricaanse moeder en een Engelse vader en heeft hierdoor over de hele wereld gewoond. Daardoor reikt zijn muzikale voorkeur ver. De laatste tijd heeft hij zijn muzikale focus wat meer gelegd op Latijns Amerika en Afrika, verwacht dus een hoop zonneschijn!

 

                                                       

Facebook pagina - Baobab music                   Mixcloud - Ramos

 


Saonda

14.00 - 15.00 uur

Saonda, een band bestaande uit vier Chileense studenten van de Wageningse Universiteit WUR is opgericht in 2015, en bestaat uit Sebastian Decap (percussie), Felipe Lobos (gitaar), Rodolfo Villanueva (gitaar) en Felipe Bucci (basgitaar). Ze combineren Latin met cumbia, bolera, pachanga, wals en Andean folk muziek, om zo het frisse geluid van het Zuiden te vertegenwoordigen.
Anderhalf jaar na oprichting hebben zij meerdere steden aangedaan zoals Rotterdam en Delft. Voor het bevrijdingsfestival Gelderland 2017 hebben zij de Chileense muzikant Andres Hernández (woonachtig in Spanje) uitgenodigd on stage op het Salverdaplein. 

 

Facebook pagina - Saonda

 

Los Paja Brava

15.30 - 16.30 uur

Een pittige mix van cumbia, rock, ska en surf, aangedreven door een energieke Latijns-Amerikaanse Mojo. 

LOS PAJA BRAVA werd opgericht in Rotterdam en werd geïnspireerd door de fascinerende smeltkroes en de in-your-face houding van de stad. Perfecte georganiseerde anarchistische muziek is door een ''vrije uitloop'' groep van muzikanten met een eclectische achtergrond van klassieke muziek tot jazz. Zij zijn allemaal verbonden door hun eigen genre dat ''The Mighty Mighty Freakandela Distropica” genoemd wordt.

 

De laatste tijd hebben zij hun muziek met veel succes op podia laten horen, met een explosie van energie, ritme en ''good vibes''.

 

“If no one destroys their shoes on the dance-floor we don’t consider it a successful show”

 

Facebook pagina - Los Paja Brava

 


Altin Gün

17.00 - 18.00 uur

Altın Gün brengt een opzwepende mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock.

 

Na een optreden in Istanbul met Jacco Gardner, raakte bassist Jasper Verhulst gefascineerd door het Turkse geluid van de jaren 70. Artiesten als Selda, Barış Manço en Erkin Koray combineerden in die periode traditionele muziek met westerse rockinvloeden. Samen met bandgenoten Ben Rider (gitaar) en Nic Mauskovic (drums) ging Verhulst op zoek naar Turkse muzikanten om dit geluid te doen herleven. Via Facebook vonden zij Merve Dasdemir (zang) en Erdinc Ecevit Yildiz (zang, saz, toetsen). Jungle by Nights energieke percussionist Gino Groeneveld sloot zich bij het gezelschap aan en de band was compleet.

 

Altın Gün speelt songs van eerder genoemde artiesten uit de jaren 70 en hun minder bekende tijdgenoten, naast eigen bewerkingen van Turkse traditionals. Verschillende werelden komen zo samen in een verfrissend dansbaar geluid.

 

Instagram pagina - Altin Gün

 


Afrosamba (UK)

18.30 - 19.30 uur
Afrosamba is een Braziliaanse band uit Engeland bestaande uit vier muzikanten met origine in Mozambique, Brazilië en Engeland. Ze brengen een homage aan legendes als Airto Moreira, Elis Regina, Sergio Mendes, Jorge Ben Jor, Joāo Gilberto, Stan Getz, Tom Jobim, Joāo Donato, Joyce, Azymuth en Tim Maia.

 

Momenteel wordt Afrosamba gezien als een van de beste Braziliaanse bands in Engeland een daarom hebben ze een hele lijst aans aan festivals op hun naam staan!  Kom ze dus zeker bekijken op het Salverdaplein gedurende het bevrijdingsfestival Gelderland 2017.

 

Website - Afrosamba

 


The Dubbeez

20.00 - 21.00 uur

De jonge Amsterdams/Almeerse reggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven.

 

The Dubbeez kwam op de radar als winnaar van Battle of the Bands tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en zijn zus Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities. Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu, en daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.
 

The Dubbeez - Rudebwoy

 

Afrikun (ES)

 
21.30 - 22.30 uur

Afrikun is het resultaat van een samenwerking tussen drie jonge afro-cubaanse artiesten. MC / muziek producer Kumar Sublevao-beat heeft met Machete Horns een nieuw trio gecreerd dat ritmische, moderne beats maakt met een hoog energie gehalte. Het is een project waarbij  drumcomputers, synthesizers, blazers een eerbetoon spelen aan hun afrikaanse voorvaderen. Er werken meerdere artiesten mee aan hun project zoals; Omar Sosa, Dayme Arocena, M.anifest, Mû Mbana, Adama Kone. Machete Horns bestaat uit;  El Congo Allen & Regis Molina. 

 

Kom deze band checken, want ze doen niet vaak Nederland aan!

 

Facebook pagina - Afrikun

 


MF ANDRADE

22.30 - 00.00 uur

De Rotterdammer met Kaapverdische roots MF ANDRADE zal op passende wijze het Salverdaplein afsluiten. MF kan je kennen van zijn sessies op Red Light Radio, zijn gigs door heel het land en tevens reist hij regelmatig af naar Berlijn om daar zijn sounds te vertolken.

 

 

Hij is ook geen onbekende in Wageningen want de heren van Baobab hebben hem al eerder naar Wageningen gehaald voor een set. Verwacht een warme, energieke afsluiting van de stage als MF ANDRADE zijn ding gaat doen!

 

Soundcloud - Tracklist