Verplaatsing hoofdpodium Bevrijdingsfestival Gelderland

17-02-2016

 

Het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Gelderland op 5 mei, 

zal in 2016 worden verplaatst van de Markt naar het terrein Duivendaal. Deze beslissing is genomen vanwege veiligheid, ruimtelijke en financiële redenen en besproken met betrokken partijen.

 

Het hoofdpodium is één van de vele bijzondere pleinen van het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Voorgaande jaren werd regelmatig het maximale aantal bezoekers op de Markt overschreden. Dit jaar is het Stadhuis op de Markt nog in de verbouwing en voor komende jaren zal de Grote Kerk eveneens in de steigers staan. Hierdoor voorziet Wageningen45, de organisatie van het Bevrijdingsfestival Gelderland, problemen voor aankomende edities met betrekking tot de beperkte openbare ruimte en veiligheid. In overleg met de horecaondernemers wordt gewerkt aan een nieuw concept voor een feestelijk en sfeervol podium op de Markt.

 

Wageningen45 ziet zich, door hogere eisen aan veiligheid en toenemende kosten, genoodzaakt om de ruimte beter te benutten en efficiënter in te richten. Door andere ruimtegebruik worden financiële tekorten opgevangen en tevens het publiek beter verspreid. Op Duivendaal zal Dancesquare verschuiven naar de noordkant. Het hoofdpodium en Dancesquare zijn daar goed bereikbaarheid. De locatie is overzichtelijk en goed beheersbaar. Tevens zullen er servicepleinen ingericht worden, waar sanitair en betaalkassa’s alsmede informatiestands te vinden zijn. Door de faciliteiten te clusteren wordt er meer service geboden aan de bezoeker met de bestaande budgettaire middelen.

 

Bevrijdingsfestival Gelderland kenmerkt zich door een veelvoud aan activiteiten en podia. Deze worden door vele vrijwilligers met diverse achtergronden georganiseerd. Voor nagenoeg iedere leeftijd en smaak is een muziekstijl op de verschillende pleinen van de ´Stad der Bevrijding´ te vinden.